Skip to main content

For Pillivuyt handler bæredygtighed om noget så enkelt som at skabe porcelæn af en helt særlig kvalitet og med en tidløs æstetik, der kan bæres videre gennem generationerne.

Bæredygtighed fylder meget i tiden, og ligesom mange andre tilstræber Pillivuyt at sætte mindst muligt klimaaftryk. På porcelænsfabrikken i hjertet af Frankrig produceres porcelæn af en enestående kvalitet, der holder i generation efter generation, og med et reduceret CO2-aftryk i produktionen, er Pillivuyt nået så langt, at det kan kaldes bæredygtigt porcelæn.

Intet går til spilde
Porcelænsmassen blandes på fabrikken i Mehun-sur-Yèvre i hjertet af Frankrig, og restmateriale genbruges i produktionen. Brændt porcelæn, der ikke lever op til de høje kvalitetskrav, kasseres og genbruges til at lave overfladen på fortove og veje i Frankrig.Her skaber porcelænet refleksion og sikrer lavere elforbrug. Overskudsvarmen fra de isolerede gasovne anvendes til at opvarme resten af fabrikken. Ligeledes er CO2-udledning ved transport er minimeret gennem anvendelse af lokale leverandører, lokalproduktion i Frankrig og levering direkte til Norden.

Kvalitet der holder
Porcelænshåndværket er gået i arv fra generation til generation siden 1818, og det smukke porcelæn vil fortsat glæde kommende kokke og madelskere. Skulle uheldet alligevel ske, dækker Pillivuyts 2 års brudgaranti alle former for brud og skår ved normal brug, og desuden giver Pillivuyt livslang brugsgaranti mod revner ved normal brug.

Miljøbilleder og pressetekster kan downloades via linket nedenfor:

Imagebank