Lion Sabatier Edonist – Skarp nyhed til gastronomen

Lion Sabatier Edonist – Skarp nyhed til gastronomen

Edonist er en ny serie af eksklusive knive fra franske Lion Sabatier, som sætter den gastronomiske oplevelse i centrum.

Du mærker det straks, du står med kniven i hånden. Balancen er perfekt, og den skarpe kniv ligefrem signalerer kraft og præcision. Når du bruger kniven, er det en fornøjelse at mærke, hvordan disse egenskaber overføres i selve tilberedningen af de råvarer, der skal blive til et lækkert måltid, som du kan dele med familie og venner. Edonist er resultatet af traditionel fransk smedekunst i smuk forening med nutidig design og innovativ teknik – skabt til både professionelle og private for hvem balance, kraft og præcision er altafgørende i et køkken.
Edonist består af specialiserede knivværktøjer som hver især klarer specifikke behov og arbejdsopgaver: Udskære, snitte, trimme, afpudse m.v. Serien fuldendes med en knivblok, så du altid har de fem mest anvendte knive lige ved hånden.

Smedet af ét stykke stål

Edonist bliver fremstillet i Frankrig på Lion Sabatiers smedje i Thiers. Knivene smedes af ét helt stykke stål ved 1100 °C i en proces, der kaldes helsmedning. At kniven er smedet ud af ét helt stykke stål betyder, at du får en kniv med uovertrufne kvaliteter mht. finesse, balance og holdbarhed.

Til fremstilling af Edonist-serien har Lion Sabatier valgt førsteklasses, fransk kvalitetsstål, der, under smelteprocessen på stålværftet, forstærkes med nitrogen. Resultat er en innovativ kniv, hvor egenskaber som hårdhed, skærelængde og rustbeskyttelse er stærkt forbedret. Inden Edonist-kniven forlader smedjen, bliver den håndpoleret, så det unikke og luksuriøse stykke håndværk får den sidste finish. Den høje kvalitet i produktionen gør, at Lion Sabatier giver livslang brugsgaranti på alle sine knive. 

Kvalitetsknive siden 1812

Franske Lion Sabatier har i mere end 200 år skabt nogle af verdens bedste knive og er i dag hele verdens kulturarv ved at være en del af den indflydelse, fransk gastronomi har på verdensplan.