Gense - Skandinavisk design på bordet

Gense - Skandinavisk design på bordet

Gense er Nordens største og mest kendte leverandør af kvalitetsbestik, der i dag findes på utallige borde rundt omkring i verden. Thuesen Jensen AS har netop overtaget distributionen af Gense for at bygge videre på det solide og succesfulde fundament, som det populære bestikmærke har skabt i mere end 160 år.

 

Med tilføjelsen af Gense styrker Thuesen Jensen AS nu sin position som Nordens førende distributør af branchens mest solide og eksklusive brands til køkken og bord. Genses store sortiment indenfor bestik i sølv og rustfrit stål samt ikke mindst støbejern er et perfekt match til Thuesen Jensens portefølje af internationalt anerkendte high-end brands, hvor design, innovation og funktion er altafgørende.

Thuesen Jensen store erfaring med de bedste klassebrands og det nordiske marked skal løfte Gense til nye højder ved et tættere samarbejde med kunderne, større synlighed og bedre service. Dermed er der skabt de bedste muligheder for at styrke Gense-mærkets position som den mest fremtrædende leverandør af bestik i Norden. I Sverige bliver det gennem datterselskabet Sebastian AB.

 

Gense – kvalitet på bordet siden 1854

Det er langt fra et hvilket som helst bestikmærke, Thuesen Jensen AS har fået indenfor dørene. Gense blev grundlagt i 1856 i Eskilstuna af håndværkeren Gustav Eriksson og er i dag en afEuropas førende bestikleverandører. Genses vej til toppen bygger således på en lang og stolt håndværkstradition og tidløs skandinavisk design.

Siden 1920’erne har virksomheden tilknyttet tidens mest kendte og bedste formgivere for at sikre sig høj kvalitet og innovation. Og det er netop det nyskabende kvalitetsdesign, der er essensen af Gense, og som har resulteret i kendte designklassikere så vel som prestigefyldte internationale priser. I 1982 blev Gense udnævnt til kongelig hofleverandør til det svenske hof – et tydeligt bevis på, at Genses håndværk er af den absolut højeste kvalitet, og at virksomheden repræsenterer det allerbedste inden for sin branche. I over 160 år har Genses bestik således fundet vej ud i verden, hvor det er blevet elsket gennem generationer.

 

Klassikere, bestsellere og innovation

Genses samarbejde med de bedste formgivere har gennem tiden givet nogle af de største og mest nyskabende bestik-klassikere i både sølv og rustfrit stål. Design, der har været med til at sætte standarden indenfor skandinavisk design, og hvoraf mange serier stadig er i produktion i dag – side om side med serier fra tidens nye designere.

Et blik på Genses sortiment fortæller historien om de mest populære bestik gennem tiden. Et af de mest sælgende bestik i Danmark nogensinde er Fuga, tegnet af Tia Eckhoff i 1962. Med sine bløde afrundede linjer, der hviler skønt i hånden, er det særdeles velegnet til både hverdag og fest. Et bestik som Focus de Luxe blev designet af Folke Arström allerede i 1955, og i dag bliver det anset som en ægte retroklassiker med et tidløs og funktionelt design, der som Fuga stadig bliver produceret af Gense. Focus de Luxe er med sin modernistiske udformning bl.a. kåret af avisen New York Times som en af de ”100 bedst designede produkter i moderne tid”.

Twist, Pantry, Steel Line, Dorotea og grillbestikket Old Farmer er alle navne på nogle af de mest populære og klassiske bestikserier, der vækker genkendelse på borde verden over. Ehra er navnet på Genses nyeste bestik, der er skabt til Nationalmuseet i Stockholm som en moderne fortolkning med fokus på håndværk og designproces – karakteriseret ved sit spektakulære design i mat/blank finish og velafbalancerede funktionalitet. Et godt bud på morgendagens bestik-klassiker.

 

Gense føres i førende isenkrambutikker og stormagasiner som Imerco, Magasin, Illums Bolighus, Salling m.fl.

Se Gense og find priser HER

 

Miljøbilleder og pressetekster kan downloades via linket nedenfor:

Imagebank