Alfi – Kuglerund klassiker fejrer 30 år med nye farver

Alfi – Kuglerund klassiker fejrer 30 år med nye farver

I 1985 tegnede Ole Palsby den nu verdensberømte kuglekande, og det fejrer Alfi med at lancere nye farver i det klassiske design, der har vundet adskillelige priser, og som er udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Alfi har i mere end hundrede år været den ukronede konge af termokander takket være gedigent håndværk, fremsynet teknologi og en sans for design, der har skabt flere af morgendagens designikoner til kaffeborde verden over. Alfi har nemlig altid samarbejdet med nogle af verdens mest anerkendte designere, bl.a. Ole Palsby, som skabte Modern Classic No. 1 (kuglekanden) i 1985. Og selvom den runde klassiker altså kan fejre sit jubilæum i år, så virker den ligeså elegant, tidsvarende og æstetisk fængslende, som da den kom frem for 30 år siden.

Kugledesign i nye farver              

Alfi lancerer den berømte klassiker i tre helt nye jubilæumsfarver: Natur, grågrøn og grafitgrå. Farverne giver et forfriskende twist til den kendte form, som Ole Palsby havde helt bestemte tanker bag: ”Jeg spurgte mig selv: Hvilken geometrisk form har den største volumen med den mindste overflade? Fordi jo mindre overflade i forhold til indhold, jo mindre effekt har omgivelserne på temperaturen inde i den isolerende beholder. Og der var kun ét svar på det spørgsmål; den mest naturlige af alle former: Den kuglerunde form”, sagde Ole Palsby i sin tid om sine oprindelige designtanker bag termokanden, som gennem årene er solgt i mere end syv mio. eksemplarer, og som dermed er verdens mest solgte termokandedesign.